Welke organisatie wil nou niet opvallen met de vacature? Als er veel vacatures zijn dan is het moeilijk om hierboven uit te steken. Naast een leuke foto is (ziet men als eerste) een van de belangrijkste een goede, leuke of verrassende titel.

Titel

Een aantrekkelijke titel kan helpen om een vacature te laten opvallen. Als je alleen “pedagogisch medewerker” in de titel zet, weet je één ding zeker : je bent niet de enige.

De titel moet kort, krachtig en duidelijk zijn, en moet potentiële kandidaten aanspreken. Het is belangrijk om de belangrijkste informatie in de titel te vermelden, denk daarbij aan de functienaam en het soort dienstverband. Daarnaast kan het ook helpen om bijvoorbeeld een bepaalde eigenschap of voordeel van de functie te benadrukken.

De vacature moet ook niet te lang zijn, maximaal circa 6 woorden. Een voorbeeld van een titel voor een vacature in de kinderopvang zou kunnen zijn: “Enthousiaste pedagogisch medewerker gezocht voor gezellig kinderdagverblijf”.

Varieer de vacature

Als de vacature opnieuw geplaatst moet worden, dan is het dat via Dashboard Vacatures simpel uit te voeren. Maar zorg er dan voor dat er een variatie zit in de vacature en niet een 1 op 1 kopie is. Varieer minimaal in de titel, pas de openingsparagraaf aan.

Geen kopie van vacature eigen website

Vaak worden de vacatures 1 op 1 gekopieerd van de eigen bedrijfswebsite. Gebruik bij voorkeur een andere titel dan de vacature op de eigen website. Hiermee wordt de vacature in zoekmachines al op meerdere manieren getoond.

Verrassend

Nog mooier is om de bezoekers te verrassen. Met een titel die prikkelt en hun nieuwsgierigheid oproept om de hele vacature te lezen. Dat vergt soms durf en vaak veel creativiteit. Laat ons ook eens verrassen.