Bij het plaatsen van vacatures in de kinderopvang is ook employment branding (of werkgeversmerk) belangrijk om ervoor te zorgen dat de organisatie aantrekkelijk wordt voor potentiële kandidaten. Door een sterk merk als werkgever op te bouwen en te communiceren waarom de kinderopvangorganisatie een geweldige plek is om te werken, kunnen meer geschikte kandidaten worden aangetrokken. Een goed en volledig bedrijfsprofiel geeft de kandidaat ook een eerste indruk over de organisatie. En of dat deze professioneel is.

Dit kan worden bereikt door bijvoorbeeld duidelijk te communiceren over de missie en visie van de organisatie en hoe medewerkers bijdragen aan deze doelen. Daarnaast is het belangrijk om duidelijk te communiceren over de arbeidsvoorwaarden, werkomgeving, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en andere voordelen die de organisatie biedt.

Door ook te investeren in employment branding bij vacaturekinderopvang.nl, kan de organisatie zich onderscheiden.

Employment branding nieuw?

Nee hoor. Sinds de oprichting van VacatureKinderopvang.nl in 2009 heeft de werkgever mogelijkheden om een bedrijfsprofiel aan te maken. Met mogelijkheden om de omschrijving regelmatig aan te passen, een logo toe te voegen, links naar websites en de eigen sociale media (dus ook linkbuilding) op te nemen. Beschikt de organisatie over meerdere merken of moeten de vacatures gesplitst worden over verschillende regio’s? Geen probleem, u maakt gewoon meerdere bedrijfsprofielen aan, ieder met een eigen omschrijving.

Kosten

Die zijn er niet. Deelname aan deze website is sinds 2009 volledig gratis. Het maakt niet uit hoeveel vacatures er geplaatst worden. Of hoeveel bedrijfsprofielen er onder 1 account worden aangemaakt.

Ook een vacature plaatsen, deze zichtbaar maken voor onze > 19.000 volgers op sociale media en uw bedrijf promoten? Maak snel een account aan!

  • Stap 1 : voeg een bedrijfsprofiel toe. Het emailadres wat u daar opgeeft is uw inlogmail.
  • Stap 2 plaats de vacature.
  • Stap 3 : voordat vacature gepubliceerd wordt, dien je eenmalig tijdens de vacatureplaatsing een werkgeverspakket (Werkgeverspakket Onbeperkt Vacatures Plaatsen) te selecteren en te “bestellen”. Dit is alleen nodig om te zorgen dat je vastgelegd bent als werkgever.
  • Stap 4 : de vacature staat online en komt zichtbaar op onze sociale mediaprofielen (> 19.000 volgers).