Welke organisatie wil nou niet opvallen? Zeker als er veel vacatures voor dezelfde functie bestaan. Een van de belangrijkste is wel een goede, leuke of verrassende foto.

Foto

Nu worden veel vacatures eerst op sociale media gevonden, de geplaatste foto is daarvoor zeer belangrijk. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld en het gebruik van beelden kan helpen om informatie beter te onthouden en te begrijpen. Beelden trekken de aandacht en kunnen emoties oproepen. Het is daarom ook niet verrassend dat het gebruik van beeldmateriaal steeds belangrijker wordt in marketing en communicatie, zoals ook bij het plaatsen van vacatures.

Het gebruik van een originele foto (in plaats van alleen een logo) bij het plaatsen van een vacature kan zeker helpen om de aandacht te trekken en de vacature te laten opvallen. Een goede foto kan bijvoorbeeld een foto zijn van de werkplek, een foto van het team, of een foto van een kind dat bezig is met een activiteit. Het is wel belangrijk dat de foto relevant is voor de vacature en dat deze van goede kwaliteit is.