Was het maar zo makkelijk. Helaas is dat gezien het huidige personeelstekort niet echt mogelijk. We kunnen u echter wel helpen een goede basis te leggen.

Nu is bijna iedere kinderopvangorganisatie is op zoek naar personeel. Overal verschijnen er tips en trucs om deze vacatures in te vullen. De oplossingen variëren van het inzetten van recruiters, uitzendbureau’s tot samenwerking met ROC’s en andere opleidingen en aanvullende arbeidsvoorwaarden..

Basis:

U kunt van alles bedacht hebben, maar de basis is natuurlijk wel eerst het online profileren van uw organisatie.  Is uw organisatie wel online vindbaar voor de kandidaten. De twee belangrijkste vragen :

  • Vinden de kandidaten wel uw bedrijfswebsite waar u uw vacature heeft geplaatst ?  Het antwoord zal in veel gevallen “nee” zijn. De meeste bedrijfswebsites in de kinderopvang zijn immers gericht op de ouders/verzorgers, dat is toch echt een andere doelgroep.
  • Trekt uw bedrijfswebsite wel voldoende bezoekers aan ? Ook hier zal het antwoord vaak “nee” zijn.

Misschien heeft uw organisatie ook een eigen “werken bij ….” website. Daar gelden dezelfde vragen voor:

  • Vinden de kandidaten wel uw eigen vacaturesite? Waarschijnlijk meer dan uw bedrijfswebsite, maar er is behoorlijke concurrentie. Daarbij moet de kandidaat online vaak gericht zoeken op “werkenbijbedrijfX.nl”.
  • Trekt uw vacaturewebsite wel voldoende bezoekers aan ? Wat denkt u zelf ?

Voor kleinere organisaties is dit vaak niet haal- en/of betaalbaar.

Sociale media

Daarbij is niet alleen de website van belang en de vindbaarheid via zoekmachines, maar is sociale media zoals Facebook van een veel groter belang. Veel bezoekers van websites komen daar via een link op de sociale media. Veel kandidaten zoeken vacatures online via de sociale media!

Voor uw sociale mediaprofiel gelden eigenlijk dezelfde (en antwoorden) als bij uw website.

Kostbaar

Nu is het mogelijk om allerlei betaalde advertenties te plaatsen, bijvoorbeeld via Google Adwords om uw vacaturewebsite te promoten. Dat levert zeker bezoekers op, maar alleen zolang u betaald., het heeft geen blijvende waarde. Stopt u met betalen, dan is de vindbaarheid gelijk weer weg. Dit kan een behoorlijke kostenpost opleveren en zeker voor kleinere organisaties moeilijk op te brengen.

Investeert u liever in een tijdelijke of in een meer structurele oplossing ?

Dat u kosten heeft voor het vinden van personeel is logisch, dat u op zoek moet naar creatieve oplossingen ook. Maar u kunt zelf al beginnen met een goede basis voor uw organisatie. Dit kost u alleen tijd.

Uw bedrijfsprofiel : via Vacaturekinderopvang.nl kunt u gratis uw bedrijfsprofiel aanmaken. Bij dit profiel kunt u uw organisatie beschrijven voor de kandidaat-werknemers. U kunt hier links opnemen naar Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin, een bedrijfsvideo en veel meer.

Uw vacatures : via VacatureKinderopvang.nl kunt u gratis en onbeperkt vacatures plaatsen, gekoppeld aan uw bedrijfsprofiel.

Uw vacature op Sociale media : vacatures geplaatst op VacatureKinderopvang.nl worden doorgeplaatst op WerkenbijKinderopvang.nl, Linkedin, Twitter en Facebook. Met meer dan 16.000 volgers op de Facebookpagina heeft u gelijk een groot bereik.

Uw blog : het plaatsen van een blog is een goede manier om uw bedrijf te profileren. Bijvoorbeeld over een nieuwe activiteit, uw manier van werken of om aandacht te vragen voor de toename in de regelgeving. Via Werkenbijkinderopvang.nl heeft u de mogelijkheid uw verhaal onder de aandacht te brengen.

Welke stappen :

Uw bedrijfsprofiel en vacatures online op VacatureKinderopvang.nl :

  1. Voeg een bedrijfsprofiel toe, uw werkgeversaccount wordt aangemaakt op het emailadres van het bedrijf.
  2. Voeg een vacature toe, bij de procedure dient u eenmalig een gratis werkgeverspakket te “bestellen”, daarna kunt u onbeperkt vacatures plaatsen
  3. Uw vacature wordt zichtbaar bij Facebook, Twitter, Linkedin en Werkenbijkinderopvang.nl

Uw blog online op WerkenbijKinderopvang.nl:

  1. Registreer uw account
  2. Plaats uw blog
  3. Na controle door redactie wordt uw blog online gezet

Meer informatie treft u op deze pagina.

Over VacatureKinderopvang.nl :

De vacaturebank voor de kinderopvang bestaat al ruim 10 jaar. Het is de oudste en enige volledig gratis vacaturebank voor banen waarbij kinderen worden opgevangen. Eer staan gemiddeld 1.000 vacatures online. Vacatures door werkgevers geplaatst op de website zijn altijd uitgelicht.

Over Werkenbijkinderopvang.nl :

De website geeft informatie over de kinderopvang, van nieuws over de cao, kinderopvangtoeslag, publicaties, onderzoeken en blogs. Deelname aan deze website is volledig gratis. Maandelijks wordt de website bezocht door > 16.000 unieke bezoekers.