Een goed en volledig bedrijfsprofiel kan kandidaten aantrekken en helpen om het bedrijf te onderscheiden van andere werkgevers. Door een duidelijk beeld te geven van de geschiedenis, missie, cultuur en waarden van uw bedrijf, kunnen potentiële kandidaten een beter begrip krijgen van wat jouw bedrijf uniek maakt en waarom ze voor dit bedrijf zouden moeten werken.

Voor een volledig bedrijfsprofiel kan je informatie plaatsen over de bedrijfsgrootte, locatie/regio, sector, diensten, geschiedenis en missie. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om informatie te geven over de bedrijfscultuur, de werkplek, voordelen en ontwikkelingsmogelijkheden. Het is belangrijk om een realistisch beeld te geven van het werk dat jouw bedrijf doet en wat de werkomgeving inhoudt. Op die manier kunnen potentiële kandidaten een weloverwogen beslissing nemen over of jouw bedrijf geschikt voor hen is.

Door een aantrekkelijk en volledig bedrijfsprofiel te creëren, kan je jouw kansen vergroten om de aandacht te trekken van de beste kandidaten in de branche.

Linkbuilding

Als HR afdeling zal je er meestal niets mee te maken hebben, is meer voor marketing of de IT-afdeling, maar een goed gevuldbedrijfsprofiel kan helpen bij linkbuilding.

Linkbuilding is een strategie die kan helpen om de online aanwezigheid van het bedrijf te vergroten door links naar de website te plaatsen op andere websites. Dit kan de zichtbaarheid van het bedrijf verbeteren en ook helpen om de ranking van uw website in zoekmachines te verbeteren.

En op het bedrijfsprofiel mogen alle links naar de website en sociale media profielen, zoals onderstaand voorbeeld.

url