Ben je al werkzaam in de kinderopvang, dan is er een grote kans dat je in april een nieuw brutoloon op je loonstrookje ziet verschijnen. Voor werknemers die vallen onder CAO Kinderopvang 2023-2024 gaan per 1 april 2023 namelijk de nieuwe salarissen in. Iedere (voltijds) -trede is eerst verhoogd met € 150 en daarna nog eens met 2 %. De salarissen behorend bij de tredes cao kinderopvang 2023-2024 tref je hier aan.

Deze aanpassing gaat in ieder geval gelden voor zo’n 70 % van de werknemers in loondienst in de kinderopvang, als de werkgever lid is van de BK of BMK. Of als de werkgever vrijwillig de CAO Kinderopvang 2023-2024 volgt.

Is de werkgever lid van de BVOK, dan heb je als werknemer al per 1 januari 2023 een aangepast salaris gekregen. Op die datum werden de salarisschalen al aangepast. De salarissen behorend bij de tredes cao MKMB tref je hier aan.

Is de werkgever geen lid van een brancheorganisatie en volgt deze niet vrijwillig de CAO Kinderopvang dan is het nog even wachten. Er is een AVV aangevraagd voor de cao zodat deze voor iedereen in de kinderopvangbranche zal gelden. Als het meezit kan die eind april / begin mei worden afgegeven.

Wat is voor jou de (belangrijkste) reden om van baan te wisselen?