Iedere vacature verdient een eigen en unieke plaatsing. Er is bij de vacaturebank voor de kinderopvang geen enkele reden om meerdere vacatures samen te voegen in 1 vacatureplaatsing. Het plaatsen van vacatures is namelijk volledig gratis, of er nu 1, 10 of 100 vacatures geplaatst worden.

Het is over het algemeen beter om niet meerdere vacatures in één post te plaatsen, omdat dit de leesbaarheid en het overzichtelijkheid van de vacaturetekst kan verminderen. Kandidaten die op zoek zijn naar specifieke vacatures hebben mogelijk geen interesse in andere vacatures die in dezelfde post zijn opgenomen, en kunnen daardoor afgeleid worden.

Daarnaast kan het plaatsen van meerdere vacatures in één post ertoe leiden dat uw bericht minder relevant lijkt, wat kan leiden tot minder interesse van potentiële kandidaten. Als je meerdere vacatures wilt plaatsen, is het beter om elke vacature in een aparte post te plaatsen, zodat deze afzonderlijk kan worden bekeken en gevonden kan worden door kandidaten die specifiek geïnteresseerd zijn in die functie.

Bereik

Het splitsen van de vacatures in meerdere plaatsingen zorgt ook voor een groter bereik.

Stel je voegt 3 vacatures samen in 1 vacatureplaatsing. Deze wordt gezien door bijvoorbeeld 2.000 mensen via de sociale mediakanalen, website etc. Splits je deze in 3 afzonderlijke vacatures, dan is het bereik mogelijk al 3 keer zo hoog. Helemaal als je ook zorgt voor de juiste timing.