Volgens de CAO Kinderopvang ontvang je in juli 2023 een bonus van bruto € 525 (naar rato van uren dienstverband) als je op 1 juli 2023 in dienst bent bij de kinderopvangorganisatie. Daar wordt dan wel eventueel de voorschotten van afgetrokken als de werkgever dat in januari tot en met maart 2023 heeft uitbetaald op deze bonus.

Er is 1 dingetje…. niet iedere medewerker in de kinderopvang valt momenteel onder de CAO Kinderopvang. Deze is (op dit moment) nog niet Algemeen Verbindend Verklaart, dus nog niet voor alle medewerkers geldend. Is je werkgever lid van de BK of BMK is de CAO Kinderopvang geldend, er zijn ook werkgevers die lid zijn van de BVOK, deze hebben een andere CAO en niet deze bonus. En er zijn (in aantal circa 55 % van de werkgevers) die geen lid zijn van BK of BMK of BVOK. En een deel daarvan volgt wel vrijwillig de CAO Kinderopvang.

Nu weten veel medewerkers in de kinderopvang niet of hun werkgever lid is van een werkgeversorganisatie, laat staan van welke. Welke situatie is bij jou van toepassing ?

Denk jij dat jij in juli bij je salaris ook de bonus van € 525 bruto (naar rato uren) ontvangt?

Er zijn werkgevers die aangekondigd hebben om bij de bonus (CAO Kinderopvang) in juli NIET de voorschotten uit januari tot en met maart te verminderen. Bij die werkgevers krijg je dus EN de bonus EN mag je voorschotten behouden. Heb jij zo’n werkgever?

Er zijn werkgevers die aangekondigd hebben om bij de bonus (CAO Kinderopvang) in juli NIET de voorschotten uit januari tot en met maart te verminderen.

Op zoek naar een vacature ? Bekijk dan deze pagina.