‘T Skooltje Kinderopvang Helmond

Over ‘T Skooltje Kinderopvang Helmond

In maart 2014 is ‘T Skooltje gestart in Helmond. We hadden/hebben een visie, die we werkelijkheid wilden maken. Nu kunnen we met trots terugkijken op wat we in de afgelopen jaren hebben bereikt. Een bijzondere kinderopvang, waarbij we eigenlijk wel durven zeggen dat het een familie is geworden.

Het contact is zo persoonlijk en laagdrempelig, dat we qua flexibiliteit alles kunnen bieden. Ouders en organisatie denken met elkaar mee, helpen en ondersteunen elkaar en hebben een band met elkaar. Wij zijn een verlengstuk van thuis, niet een plek waar uw kind de dag doorkomt als u werkt.

Wij hebben geen managers, coördinatoren, teamleiders en een centraal kantoor. De directie is ook pedagogisch medewerker en is gewoon dagelijks te vinden op de groep bij de kindjes. Alle communicatie, zoals ruildagen en extra dagen aanvragen, gaat via de what’s app. U ontvangt dagelijks foto’s van uw kind per app, zodat u het gevoel heeft er ook “bij” te zijn. U kunt ons zelfs ’s avonds appen als u extra opvang voor de volgende dag nodig heeft. Er is (bijna) altijd plek bij ons, want onze groep is bewust bijna nooit vol.

Wij hanteren één tarief voor alle soorten opvang, want wij vinden het onzin dat iemand die flexibele opvang nodig heeft, meer moet betalen dan iemand anders. Ons uitgangspunt is ook niet geld verdienen. Ons uitgangspunt is onze passie: Met kinderen omgaan!

Onze visie is de leidraad en werkwijze voor ‘T Skooltje Helmond.

We zijn anders dan andere kinderopvangorganisaties. Wij bieden geen VVE, omdat we die tijd liever doorbrengen met onze kindjes. Wij maken geen uitgebreide rapportages en verslagen, omdat we die tijd ook liever doorbrengen met onze kindjes. Wij zitten niet met 12 kindjes tegelijk aan tafel om een lopende bandwerk-knutsel te maken. Wij werken niet een dagelijks, strikt op de minuut programma af. We hoeven ons niet iedere dag opnieuw voor te stellen, omdat we iedere keer op een andere groep staan.

Wat doen wij wel?

Wij zijn er iedere dag, met dezelfde vaste leidsters per dag, met passie en vol overgave voor uw kindje. Wij geven de allerkleinsten de fles, in alle rust en op ons gemak. Wij zitten na de voeding nog langer met uw kindje, kiekeboe spelen of gewoon heerlijk even knuffelen en aandacht geven.

Wij zitten altijd op de grond, tussen de kinderen. We knuffelen met ze, praten met ze, steunen en helpen waar nodig, laten ze in hun spel, begeleiden indien nodig. Maar bovenal, we genieten samen met de kinderen. In alle rust. Want de kinderen bij ons mogen, maar hoeven niet!

We maken knutselwerkjes en doen dit met één kindje per keer of met een klein groepje. Als kindjes bij ons bijvoorbeeld schilderen, mogen ze ontdekken, kliederen, uitvinden. Ze hebben een verfschortje aan en vaak zit die onder de verf, de tafel en bank ook. Maar dat maakt ons niet uit, want een kind ontdekt door te doen. Een kind geeft zelf aan wanneer een werkje af is. Of er nu 1 lijn op papier staat, of meer.

Wij zingen de hele dag, we praten de hele dag, we knuffelen de hele dag, we geven iedere dag weer alle aandacht aan alle kinderen. We houden het ritme van het kind aan, slapen doen ze bij ons de hele dag door. We spelen buiten in de mooie achtertuin, we wandelen met de bolderwagens door het dorp, geven de eendjes brood, gaan naar het speeltuintje of brengen een bezoekje aan de bakker.

We doen spelletjes, we doen gek, we stoeien, we lachen, we dansen, we lezen boekjes en maken plezier. We stimuleren en leren spelenderwijs. We zien ieder kind, we kennen ieder kind en we zijn er voor ieder kind.

Eigenlijk doen we alles wat u thuis ook doet. Want daar draait het om in de kinderopvang. Een plek creëren waar een kind zich thuis voelt. Onze groep is een familie, waar kinderen zich thuis voelen. Ze hoeven niet te overleven of te strijden, maar worden opgenomen. Ze hebben een sterke band met elkaar en met ons. Samen spelen, naast elkaar spelen, vriendschappen sluiten, afpakken en goedmaken, elkaar helpen… het gaat vanzelf als hier de gelegenheid voor is. Als de ruimte en de rust hiervoor wordt gegeven. En dat doen wij.

Contact Info

Websitehttp://www.t-skooltje.nl

Vacatures bij ‘T Skooltje Kinderopvang Helmond

    Melding toevoegen
    Meld je aan of maak een account aan om door te gaan.