Struin

  • Een echte beleving hoef je niet te onthouden, die kun je je herinneren
  • Nijmegen e.o.

Over Struin

Wij geloven dat kinderen zich het beste ontwikkelen door te spelen in de wildere natuur. We zien dat kinderen hier vrolijk en blij van worden. Wij weten dat spelen in de natuur bijdraagt aan de verbondenheid met de natuur en we zijn ervan overtuigd dat deze verbondenheid bijdraagt aan natuurbehoud.
Onze droom: een duurzame aarde als gezonde leefomgeving voor alle soorten. Ons streven is dan ook onze aarde zo goed mogelijk door te kunnen geven aan volgende generaties.

Struin is een natuur pedagogisch centrum voor kinderen en biedt onder andere natuur-kinderopvang aan. Struin wordt door kenners gezien als “de groenste Kinderopvang van Nederland”. Buitenschoolse opvang in de natuur is heel gebruikelijk in landen als Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden. In 2007 startte Struin als eerste Nederlandse natuur-BSO. Om de kinderen op een natuurvriendelijke en duurzame manier van school naar de natuur te vervoeren, ontwikkelde Struin de inmiddels bekende Struin-fiets.

Bij Struin kunnen kinderen zich in de natuur onbeperkt ontwikkelen. Het kind leert bijvoorbeeld om samen te werken met andere kinderen, ontwikkelt zijn creativiteit en ontdekt de natuur. De kinderen spelen met duurzame, natuurlijke en daarom vaak vrij beschikbare materialen. Alles wat de natuur biedt kan worden gebruikt tijdens het spel. Hierbij staat respect voor de natuur voorop. Als het geen educatieve waarde heeft, worden geen takken van bomen getrokken of bloemen geplukt. Elk seizoen en elk weertype biedt specifieke speelmogelijkheden. Bestuderen van alles wat groeit en bloeit in de lente. Vissen in de zomer. Hutten bouwen en paddenstoelen zoeken in de herfst. Vuurtje maken in de winter. Spelen op het ijs of sleeën van een heuvel. Schminken en kliederen met modder in de regen. Of zwemmen in natuurwater als het warm weer is.

‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’. Dat is het motto van Struin. De kinderen spelen dus in weer en wind buiten. De verschillende Struin-locaties hebben natuurlijk wel een schuilruimte voor heel slecht weer. Maar zo vaak komt het niet voor dat het extreem slecht weer is.

Vermeldingen in het nieuws

Onderweg naar de regio (RTL4)https://vimeo.com/432483950

Vacatures bij Struin

    Melding toevoegen
    Meld je aan of maak een account aan om door te gaan.