Kindcentrum De Boomhut

  • Iedereen groeit GROOTST in De Boomhut
  • Ter Aar

Over Kindcentrum De Boomhut

Kindcentrum De Boomhut is een particuliere en kindgerichte opvang en biedt met haar drie vestigingen in ter Aar opvang aan kinderen van 0-13 jaar. Wij hebben drie buitenschoolse opvanglocaties voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar, een kinderkinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een peutergroep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. We zijn een kleinschalige opvang waarbij het draait om het welbevinden, betrokkenheid en de ontwikkeling van de kinderen. De betrokkenheid met ouders, medewerkers en lokale partners is hierbij van groot belang.

Alle kinderen bij kindcentrum De Boomhut krijgen de kans om GROOTST te groeien, op ontdekking te gaan en zijn of haar talenten te ontdekken binnen een veilig omgeving waarin het kind zichzelf mag zijn. Zij worden hierbij begeleid door professionele beroepskrachten die werken vanuit de visie van kindcentrum De Boomhut. In onze begeleiding van de kinderen zoeken wij dus steeds aansluiting bij de mogelijkheden en talen- ten van ieder kind: het kind staat centraal!

Vanuit onze visie hebben wij dan ook een prachtige slogan die onze visie samenvat alsmede kracht bijzet!

‘Iedereen groeit GROOTST in kindcentrum De Boomhut’

In De Boomhut zijn ook de medewerkers continu in ontwikkeling om elk kind de best mogelijke zorg en aandacht te kunnen geven. Wij werken daarom met ervaren hoogopgeleide pedagogisch medewerkers die oog hebben voor de individuele behoeften van het kind.

Bij het kinderdagverblijf werken vanuit de visie van Emmi Pikler. Dat zie je terug in de ruimtes. Deze zijn licht en rustig ingericht met natuurlijke kleuren en materialen. Wat opvalt is dat we zoveel vloeroppervlak hebben waar kinderen over de klimkisten kunnen klauteren en zelfstandig de ruimte en speelgoed ontdekken.

Omdat wij graag buiten zijn en avontuur, bewegen en natuur hoog in het vaandel hebben staan in De Boomhut, krijgen de kinderen op onze ‘outdoor’ peutergroep volop de kans om veel buiten te zijn en de natuur te ervaren. Het uitgangspunt van onze peutergroep is ‘buiten zijn en buiten doen.’ We gaan op pad in de natuur en blijven alleen met extreme weersomstandigheden binnen. Op de peutergroep is plek voor 16 kinderen en onze uitvalsbasis is ons peuterlokaal in basisschool DeVosseschans.

Bij de BSO’s bieden we een uitdagend aanbod. Voor kinderen van 4-8 jaar van alle scholen in Ter Aar bieden we buitenschoolse opvang (BSO) aan in basisschool De Vosseschans en De Fontein. Kinderen van alle scholen zijn welkom en worden warm ontvangen op de BSO. Na het fruitmoment wordt een talent- en sportactiviteit aangeboden in projectvorm. Kin-deren kiezen zelf of zij zelf willen deelnemen aan een talentproject of sportproject. Dagelijks streven we ernaar minimaal een uur buiten te spelen. Ook op de BSO ligt de nadruk op ervarend leren en zullen kin-deren maximaal gestimuleerd worden de beste versie van zichzelf te worden.

Indien het kind 7jaar of ouder én bij voorkeur in het bezit is van een zwemdiploma is, mag het mee naar de AvontuurBSO. Deze BSO vindt plaats bij Scouting Wapata en op deze te gekke locatie draait alles om natuur en avontuur. Net zoals op de peutergroep, zijn we zoveel mogelijk buiten en leren we veel in en van de natuur. Lekker vies worden, fikkie stoken, slootje springen en beestjes zoeken in het hoge gras, dát is wat we doen bij de AvontuurBSO. Op de AvontuurBSO wordt iedere dag een Buurtsportactiviteit aangeboden. Daarnaast wordt er dagelijks een Talentactiviteit aangeboden waar kinderen aan deel kunnen nemen.

Voor de kinderen van 10 jaar en ouder creëren we een apart tiener- programma. Deze kinderen bereiden we voor op de overgang naar de middelbare school. We geven deze kinderen meer vrijheid en andere uitdagingen en challenges.

Wij laten je graag met eigen ogen zien hoe wij de opvang organiseren. Neem ook eens een kijkje op onze website of Facebookpagina voor meer informatie en foto’s.

Vacatures bij Kindcentrum De Boomhut

    Melding toevoegen
    Meld je aan of maak een account aan om door te gaan.