KDV De Kasteeltuin

  • Waar kinderen kunnen groeien, bloeien, stoeien en knoeien!
  • Rotterdam

Over KDV De Kasteeltuin

Als je door de Kasteelpoort binnenloopt, waan je je direct in een heel andere wereld… “Dit is een plek waar ieder kind wil zijn!”

 

Kinderdagverzorging De Kasteeltuin is een zelfstandig kinderdagverblijf zonder winstoogmerk in Spangen, Rotterdam-West. De Kasteeltuin is in 2014 opgericht vanuit een uniek initiatief van ouders en medewerkers met een sterke visie op kinderopvang.

De oorsprong van de Kasteeltuin gaat veel verder terug en ligt in de oudste kinderopvangorganisatie in Rotterdam, Beatrix, ontstaan in 1939. De Kasteeltuin is gevestigd in een uniek, sfeervol en met groen omgeven pand. Een authentieke kleuterschool met veel licht, ruime groepen en een mooie, ruime, natuurlijke buitenruimte met ook een moestuin en een watertuin.

Er wordt kinderopvang aangeboden aan vijf horizontale groepen kinderen van 0-4 jaar.

De Kasteeltuin is opgezet vanuit de overtuiging dat jonge kinderen een hoogwaardige vorm van verzorging verdienen. De kinderen krijgen elke dag een warme maaltijd, vers bereid door onze eigen kokkin met verse ingrediënten. Natuur en veel buiten zijn vinden we bij De Kasteeltuin heel belangrijk. De kinderen spelen dagelijks heerlijk buiten in de tuin, ook als het regent. Het plezier van kinderen om te spelen en te groeien is voor ons het belangrijkste. Lekker groeien, bloeien, stoeien en knoeien op de Kasteeltuin!

De warme, persoonlijke sfeer en ouderparticipatie staan bij de organisatie heel hoog in het vaandel.

De Kasteeltuin werkt vanuit een sterke maatschappelijke visie, zonder winstoogmerk. Alle resultaten van de organisatie worden geïnvesteerd in het kunnen bieden van de beste opvang voor kinderen en in de medewerkers en hun ontwikkeling. Er is veel aandacht voor kwaliteit, pedagogiek en duurzaamheid.

Een relatief nieuwe crèche, maar met een schat aan ervaring. Bij De Kasteeltuin is een vast team van ongeveer 30 veelal zeer ervaren medewerkers werkzaam. Sommigen van hen werken al 35 jaar in de kinderopvang. Met veel betrokkenheid, liefde en aandacht.  Het team wordt gecomplementeerd door een Manager Pedagogiek en een Assistent Leidinggevende/Pedagogische Coach. Het Bestuur dat wordt gevormd door ouders, voorheen ouders, en grootouders, is bij de organisatie betrokken. Professioneel personeelsbeleid met ruimte voor talentinzet, initiatieven en ontwikkeling wordt belangrijk gevonden.

Contact Info

Websitehttp://www.dekasteeltuin.nl

Vacatures bij KDV De Kasteeltuin

    Melding toevoegen
    Meld je aan of maak een account aan om door te gaan.