Over JongLeren

Onze werkwijze
JongLeren heet niet voor niets JongLeren. Bij ons kunnen jonge kinderen (en hun ouders) al heel veel leren. Peuters leren en ontwikkelen zich vooral door te spelen. Wij denken dat peuters het meeste leren als zij zelf ontdekken en ervaren. Wij hoeven niet altijd in te grijpen of oplossingen te bedenken.  Op JongLeren sluiten we aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid en fantasie van kinderen. Ze mogen bewegen in plaats van stilzitten. Ze mogen pakken in plaats van afblijven. En ze kunnen vertellen in plaats van stil zijn.

Ieder kind is uniek
We kijken goed naar ieder kind.  We kijken wat hij nodig heeft, hoe hij zich ontwikkelt, hoe we kunnen aansluiten bij wat hij wil en kan. Maar we leren kinderen ook om in een groep te zijn en samen te spelen en te werken. Zo helpen we de kinderen om zich goed te ontwikkelen. We zorgen ervoor dat kinderen zelfstandig worden en ook kunnen samenwerken. Dat is belangrijk voor hun toekomst.

Spelend leren
Op JongLeren zijn de peuters spelend aan het leren. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden dat. Wij willen graag zien of en hoe de kinderen zich ontwikkelen. Daarom werken we ‘opbrengstgericht’. Dat betekent dat we in de gaten houden hoe de kinderen zich ontwikkelen. Zo kunnen we de voortgang meten.
Op onze Peuterleerplekken werken we met één van de onderstaande methodes:
Kaleidoscoop, Piramide, Puk en Ko of Startblokken.
De methode die we op de Peuterleerplek gebruiken, is dezelfde als de methode die wordt gebruikt op de basisschool waar we mee samenwerken.

Onze missie en visie
JongLeren is binnen de Haagse kinderopvangbranche de expert en marktleider in het bieden van producten en diensten die aansluiten bij jonge kinderen en ouders opgroeiend in wijken met sociaal economische uitdagingen.

JongLeren werkt hierbij intensief samen met ouders, het primair onderwijs maatschappelijk organisaties en de gemeente.
We creëren gelijke kansen voor kinderen en bieden oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

JongLeren initieert innovatieve programma’s en deelt haar opgedane kennis en ervaringen.

Vacatures bij JongLeren

    Melding toevoegen
    Meld je aan of maak een account aan om door te gaan.