Servicebureau Kinderopvang

Servicebureau Kinderopvang

Ringbaan Oost 240, Tilburg

Over Servicebureau Kinderopvang

Over Servicebureau Kinderopvang
Servicebureau Kinderopvang heeft specifieke kennis en ervaring op het gebied van kwaliteit, pedagogiek, huisvesting, ICT, kindplanning, financiën, marketing en communicatie in de kinderopvangsector. De kinderopvanglocaties waar we voor werken kunnen hierdoor extra kwaliteit en professionele kinderopvang bieden zonder dat het ten koste gaat van de persoonlijke aandacht voor kinderen en ouders.
 

Aanpassen aan veranderde wetgeving
De kinderopvangsector is altijd in beweging. Zo verandert er veel op het gebied van wet- en regelgeving. Servicebureau Kinderopvang is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en maakt de vertaalslag naar de werkvloer. Zo helpen we locaties om zich sneller/beter aan te passen. Op allerlei manieren, door het aanbieden van kennisbijeenkomsten, maar ook door het zorgen voor handige voorzieningen (zoals een veilig en betrouwbaar ICT-netwerk) of extra informatievoorziening aan ouders.
 

Extra kwaliteit
Daarnaast profiteren de locaties vooral van onze specialistische kennis van kinderopvang. Hoe richt je bijvoorbeeld een kinderopvanglocatie zo in dat het er niet alleen gezellig en huiselijk uitziet maar dat kinderen uitgedaagd en gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen? Hoe ga je om met kinderen waar je je zorgen om maakt? Hoe vind je de weg naar de juiste instanties? Wat zijn goede opleidingen voor medewerkers en hoe trek je goed opgeleide nieuwe medewerkers aan?

Maatschappelijke Kinderopvang
Servicebureau Kinderopvang werkt alleen samen met maatschappelijke kinderopvangorganisaties die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK). Dit betekent o.a. dat de winst die zij maken opnieuw wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van de kinderen. Van alle kinderen, overal waar dat nodig is.

Voor wie werkt Servicebureau Kinderopvang?
In Tilburg werkt het Servicebureau voor meer dan 60 kinderopvanglocaties van Kinderstad, Sterre Kinderopvang en Kindercrèche. In de regio Eindhoven werken ze voor ruim 20 locaties van Horizon Kinderopvang (Valkenswaard eo), Kinderstad Waalre, Peuterdorp en International Childcare Eindhoven.  

Stichting Kinderopvanggroep
Servicebureau Kinderopvang maakt – net als de organisaties waarvoor ze werken – onderdeel uit van Stichting Kinderopvanggroep. Dit is een organisatie zonder winstoogmerk die bij wil dragen aan een ontspannen samenleving door kinderen, ouders en medewerkers ruimte te geven voor hun ontwikkeling. Dat doen ze onder meer door ze keuze te bieden in verschillende typen kinderopvang zodat elk kind, maar ook elke ouder en medewerker, een plek kan kiezen die bij hem of haar past.

Vacatures bij Servicebureau Kinderopvang